ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

 

ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ


  ΤΟ  MΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ  ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΨΕΜΑΤΑ   ΚΑΙ Η ΔΙΕΞΟΔΟΣ



Είναι παρανοϊκό αυτό που συμβαίνει σήμερα στη πατρίδα μας.

Μια χώρα παγκόσμιος πόλος έλξης όχι μόνο για τις φυσικές ομορφιές της και το κλίμα της αλλά και για τους ανθρώπους της,την φιλοξενία της,το πολιτισμό της, την ιστορία της.
Μια χώρα στο σταυροδρόμι τριών Ηπείρων. Μια χώρα, από τις πιο ισχυρές  και πιο σημαντικές ναυτικές  δυνάμεις  του κόσμου.
Μια χώρα με αποθέματα ορυκτού  πλούτου στρατηγικής σημασίας  (εκτός πετρελαίων και υδρογονανθράκων) αξίας άνω του 1 τρις Ευρώ. Μια χώρα με τεράστιες υποδομές σε λιμάνια, αεροδρόμια, δρόμους κλπ.
Μια χώρα με πολλές βιομηχανικές μονάδες όπως φαρμάκων, διυλιστηρίων, ναυπηγείων, εργ/σιων παραγωγής ρεύματος, τσιμέντων, σωληνουργείων, φωτοβολταϊκών, τροφίμων  κλπ.
Μια χώρα που παράγει μοναδικά σε γεύση και ποιότητα,περιζήτητα στον κόσμο αγροκτηνοτροφικά μεσογειακά προϊόντα. Με ένα τεράστιο ανθρώπινο εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο εργατικό και επιστημονικό δυναμικό.
Με πολιτισμό, ιστορία και εθνική συνοχή . Με μία κοινωνία που ακόμη κρατάει γερά σε ανθρώπινες και ηθικές θεμελιώδεις αξίες.

    Είναι παράνοια, αυτή η χώρα και ο λαός της, να ζουν υπό καθεστώς αποικιοκρατίας και οικονομικής ομηρίας αλυσοδεμένοι από ένα παράνομο, απεχθές και μη βιώσιμο χρέος.  Ένα χρέος που με δόλιο τρόπο δημιούργησαν αφού πρώτα κατέστρεψαν την ελληνική παραγωγή και μετέτρεψαν το κράτος και τους πολίτες σε αναλώσιμα καταναλωτικά αντικείμενα των δικών τους προϊόντων.

    ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ είχε ξεκινήσει δεκαετίες πριν. Υπερφορολόγηση επιχειρήσεων, γραφειοκρατία , τεχνητά εμπόδια για παραγωγικές δραστηριότητες,επιδοτήσεις,πρόωρες συντάξεις, ποσοστώσεις στην παραγωγή και τόσα άλλα διέλυσαν την παραγωγική δραστηριότητα της  χώρας. Παράλληλα διόγκωση του δημόσιου τομέα, αυξήσεις μισθών δηλαδη εκλογική πελατεία, χωρίς αντίκρυσμα στην παραγωγή. Ταυτόχρονα, διαμόρφωση καταναλωτικής σε βάρος της παραγωγικής συνείδησης στη κοινωνία. Στο μεσοδιάστημα και πριν βγάλουν από το οπλοστάσιο τους το δολοφονικό όπλο του ΕΥΡΩ έστησαν το ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ του χρηματιστηρίου . Ξάφρισαν τα λεφτά, αξίας περίπου ενός ΑΕΠ,  της μεγαλης πλειοψηφίας του λαού που προέρχονταν είτε από αποταμιεύσεις είτε από δάνεια και τα έβαλαν στις τσέπες μερικών δεκάδων οικονομικών ολιγαρχών.

Στην κατεύθυνση της υποδούλωσης της χώρας, της μετατροπής της σε αποικία και της λεηλασίας του εθνικού και ιδιωτικού της πλούτου, η μαφία του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος και τα κυρίαρχα Βορειοευρωπαϊκά κράτη, χρησιμοποιούν  ανθελληνικές κυβερνήσεις – μαριονέτες. Κυβερνήσεις που συγκροτούνται από εξαγορασμένα πολιτικά κόμματα, με εθελόδουλο πολιτικό προσωπικό που εκλέγονται και κυβερνούν χάρη σε ένα οικοδόμημα ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΨΕΜΑΤΩΝ και ιδεολογημάτων.

 Μια τέτοια κυβέρνηση έκανε τα πάντα να δέσει τη χώρα στην Γερμανική οικονομική μηχανή καταργώντας το εθνικό μας νόμισμα και, πανηγυρίζοντας,να εγκαταστήσει στη χώρα το δολοφονικό όπλο του ΕΥΡΩ.Γιά να μπεί η χώρα στην ΟΝΕ, έπρεπε να προηγειθεί το μαγείρεμα στοιχείων της ελληνικής οικονομίας, η απόκρυψη και το μασκάρεμα του χρέους. Η κομπίνα δηλαδή της τότε κυβέρνησης με την GOLDMAN SACHS, φυσικά με το αζημίωτο. Ιδεολογήματα του τύπου " ανήκουμε στη δύση", "ευρωπαίος πολίτης", η Ελλάδα στους  ισχυρούς κλπ είχαν κάνει την κοινωνία υπερώριμη για να εξαπατηθεί. Το πως λειτουργεί η Ελλάδα στους ισχυρούς το βλέπουμε καθημερινά. Το είχε πει και ο Αριστοτέλης:"η μεγαλύτερη ανισότητα είναι η ισότητα μεταξύ ανίσων".

    Το μεγάλο φαγοπότι έφτανε στην κορύφωση του. Εξοπλιστικά προγράμματα, μεγάλες κρατικές προμήθειες, Ολυμπιακοί αγώνες , δημόσια και άλλα μεγάλα έργα χρεώνουν τη χώρα και ταίζουν την  κρατικοδίαιτη οικονομική ολιγαρχία και τα κοντινά κομματικά ταμεία. Έπρεπε να φάει όμως και κάτι ο λαός. Αλλιώς πως θα έστεκε το επιχείρημα του " μαζί τα φάγαμε". Ο λαός έπρεπε να πιεστεί να πάρει δάνεια, ας είταν και εορτοδάνεια. Συγχρόνως  έπρεπε να φύγει από την κουλτούρα του Ελληνα η έννοια της αποταμίευσης και ν' αντικατασταθεί με την νοοτροπία του δανεισμού. Το ΕΥΡΩ εγκαταστάθηκε ως το μεγάλο όπλο του Ευρωπαϊκού "πολιτισμού", που στρέφεται κατά της Ελλάδας. Το μέσο επιβολής της Γερμανικής  κυριαρχίας για τη δημιουργία του Δ' Ράιχ.  Οι  όροι ήταν τέτοιοι που από την επόμενη μέρα η Ελλάδα έπρεπε να δανείζεται, και το δεκαχίλιαρο να χάσει την αξία του.

   Επειδή όμως είναι αδύνατη η αποπληρωμή δανείων από μία χώρα με διαλυμένη παραγωγή περνάμε στην εποχή των μνημονίων. Την εποχή της υποθήκευσης  και της λεηλασίας του εθνικού πλούτου. Την εποχή της καταλήστευσης και της αποσάρθρωσης  της κοινωνίας. Την εποχή που η χώρα γίνεται αποικία. Την εποχή που η χώρα δεν κυβερνάται από τις εκλεγμένες από το λαό της κυβερνήσεις, αλλά από το ιερατείο των Βρυξελλών, του Βερολίνου και του Δ.Ν.Τ.  Ο μόνος ρόλος των "Ελληνικών" κυβερνήσεων είναι επειδή ίσως ξέρουν και χρησιμοποιούν καλά την Ελληνική γλώσσα και γνωρίζουν την νοοτροπία του λαού ώστε να τον χειραγωγούν.  Κυβερνήσεις που πάντα εκλέγονται στη βάση αντιμνημονιακής  ρητορικής και πάντα αλυσοδένουν τη χώρα με ληστρικές δανειακές συμβάσεις – μνημόνια ακυρώνοντας την εντολή της κοινωνίας, καταπατώντας κάθε έννοια δημοκρατίας και παραβιάζοντας το Σύνταγμα.

Κυβερνήσεις που συνεχίζουν το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΨΕΜΑ του Ευρωμονόδρομου γιατί μετά το χάος,βαφτίζουν το πρόγραμμα διάσωσης των Γαλλογερμανικών τραπεζών ως πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, βαφτίζουν τα δάνεια «βοήθεια» , τις περικοπές μισθών και συντάξεων «μεταρρυθμίσεις» , καταλύουν το κοινωνικό κράτος παίρνουν τα λεφτά από τα Ασφαλιστικά ταμεία , τα Παν/μια,τα Νοσοκομεία για να πληρώνουν τους τοκογλύφους. Κυβερνήσεις με πολιτικές που διχάζουν την κοινωνία , μετατρέπουν τους ηλικιωμένους σε επαίτες, αφαιρούν τα όνειρα από τους νέους, στρέφουν τον κόσμο στα συσσίτια και τα σκουπίδια για αναζήτηση τροφής, αναγκάζουν το πιο παραγωγικό κομμάτι της κοινωνίας να μεταναστεύει, δημιουργούν πολιτείες αστέγων , χρεώνουν και τα αγέννητα παιδιά, οδηγούν την κοινωνία στη κατάθλιψη  και τις αυτοκτονίες. Κυβερνήσεις που καταπατούν  θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα όπως αυτό της εργασίας , στρέφονται κατά θεμελιωδών δομών της Ελληνικής κοινωνίας , όπως αυτή της οικογένειας , αναθέτουν τη φύλαξη των συνόρων σε ξένες δυνάμεις (ΝΑΤΟ).

Κυβερνήσεις που αφήνουν τη χώρα ανυπεράσπιστη στις ορέξεις των hedge  funds που κάνουν τις μεγάλες business κατασπαράζοντας χρεωκοπημένες χώρες. Κυβερνήσεις που σταδιακά και μεθοδικά μετατρέπουν την Ελλάδα σε γκέτο προσφύγων και αποθήκη εργατοδούλων για τις ανάγκες των ειδικών οικονομικών ζωνών που σχεδιάζουν στην Ελλάδα και για την Γερμανική οικονομική μηχανή. Πρόσφυγες  που συμπεριλαμβάνονται στα λάφυρα τα οποία οι γαλλογερμανικές οικονομικοπολιτικές ελίτ δημιούργησαν με το στήσιμο των πολέμων. Κυβερνήσεις ανίκανες και υποτελείς γιατί ούτε έχουν,ούτε θέλουν,ούτε μπορούν να επεξεργαστούν και να εφαρμόσουν ένα εναλλακτικό πατριωτικό σχέδιο . Προσπαθούν να μας πείσουν ότι διαπραγματεύονται , ταυτίζοντας την έννοια της διαπραγμάτευσης με αυτήν της υποχώρησης - υποταγής.

  Απέναντι σε όλα αυτά η κοινωνία πρέπει ΄ν΄ αντισταθεί. Ν΄αναζητήσει και να συγκροτήσει τη δικής της διέξοδο. Να υπάρξει πειστικό όραμα. Να ξαναζωντανέψουν ακόμη και θεμελιώδη στοιχεία της ανθρώπινης φύσης όπως αυτά της χαράς, της αισιοδοξίας, της δημιουργικότητας. Να πιστέψουμε ότι η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να χαράξει ένα διαφορετικό δρόμο. Ένα δρόμο εθνικής ανασυγκρότησης σε όλα τα επίπεδα  . Στο πολιτικό, το κοινωνικό, το οικονομικό, το πολιτιστικό, το παραγωγικό. Να ξεφύγουμε από το φαύλο κύκλο των χρέών – μέτρων που επί 6 χρόνια η «πολιτισμένη» Ευρωένωση σε συνεργασία με το εθελόδουλο πολιτικό μας σύστημα έχουν βάλει τη χώρα, εκβιάζοντας με το ευρώ τους.

Είναι άμεση και επιτακτική ανάγκη η συγκρότηση ενός Εθνικού  Πατριωτικού Δημοκρατικού Μετώπου. Γιατί,ο αγώνας σήμερα, είναι πάνω από όλα Εθνικοαπελευθερωτικός . Είναι αγώνας για την κατάκτηση της εθνικής κυριαρχίας και της οικονομικής και νομισματικής μας Ανεξαρτησίας. Είναι αγώνας για τη μονομερή διαγραφή του παράνομου και καθεστωτικού χρέους που τους μόνους που ωφέλησε ήταν μια πολιτικοοικονομική νομενκλατούρα η οποία πρέπει να λογοδοτήσει . Χρέος και δάνεια που τα συνοδεύουν λεόντειες συμβάσεις- μνημόνια που έγιναν πίσω από τις πλάτες και σε βάρος της κοινωνίας. Απαιτείται η συγκρότηση ενός Πατριωτικού Μετώπου που θα υπερβαίνει τεχνητούς διαχωρισμούς σε "αριστερούς" - "δεξιούς" και ιδεολογήματα του τύπου "ανήκουμε στη δύση" ή να θεωρείται η Ελλάδα δεδομένη κάποιας μεγάλης δύναμης τα οποία το μόνο που καταφέρνουν είναι να απομονώνουν τη χώρα. Είναι άμεση και επιτακτική ανάγκη απλοί και επώνυμοι πολίτες, διανοούμενοι και καλλιτέχνες, συλλογικότητες και πολιτικές οργανώσεις, όλα τα κοινωνικά στρώματα και επαγγέλματα, άνθρωποι κάθε ηλικίας, να κινητοποιηθούμε για τη συγκρότηση ενός Παλλαϊκού Μετώπου.

  Οι κινηματικές  δράσεις θα απομονώσουν εγωκεντρισμούς, ομφαλοσκοπήσεις και  σεχταρισμούς. Θα αναδείξουν νέες ηγεσίες και πρωτοπορίες.
Απαιτείται οργανωμένη και συγκροτημένη δράση μέσα στην πραγματική κοινωνία όπου:
Θα αποκαλύπτονται όλες οι πτυχές, οι λεπτομέρειες και το παρασκήνιο των πολιτικών του παρελθόντος και των φορέων τους που οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση.
Παρόμοια θα αποκαλύπτονται οι σημερινές πολιτικές της υποτέλειας. Θα αναδεικνύει τον πλούτο της χώρας. Πλούτο υλικό,πολιτιστικό,ιστορικό,επιχειρηματικό,παραγωγικό και κυρίως πλούτο σε ανθρώπινο δυναμικό.
Θα αποδειξει ότι η διέξοδος είναι, ο μονόδρομος του εθνικού μας  νομίσματος της εθνικής κυριαρχίας και ο σχεδιασμός της οικονομικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης.

  Η κοινωνία σήμερα ξεπερνώντας σταδιακά το σοκ της προδοσίας της "πρώτη φορά αριστεράς" έχει ξεκινήσει την κουβέντα για την εναλλακτική λύση . Η αναφορά στο εθνικό νόμισμα που μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν "απαγορευμένη" ακόμη και στα καφενεία, τόσο πολύ είχε υπερισχύσει η μαύρη  προπαγάνδα , σήμερα έχει γίνει καθημερινό θέμα συζήτησης.  Στα σπίτια, στις παρέες, και σε όλους τους χώρους συνεύρεσης. Αυτή η συζήτηση είναι που πρέπει να βαθύνει . Ν' ανοίξει ένας πλατύς δημοκρατικός διάλογος οπου το θέμα του Εθνικού Νομίσματος από αόριστη, αυθόρμητη ίσως και συναισθηματική αναφορά να αποκτήσει πολιτική δυναμική ανατροπής και ανασυγκρότησης . Ν' αποδειχθεί ότι το GREXIT δεν σημαίνει χάος και καταστροφή αλλά λύτρωση. Ότι το Εθνικό Νόμισμα είναι ο μοναδικός κινητήριος μοχλός για την επανεκκίνηση της  παραγωγικής δραστηριότητας της χώρας. Απαιτείται να τεκμηριωθεί και να απαντηθούν θεωρητικά και πρακτικά ζητήματα με τρόπο κατανοητό για όλα τα στρώματα της κοινωνίας ώστε η αναφορά στην Νέα Δραχμή από αόριστη και αυθόρμητη να γίνει συνειδητή.  Πιστεύουμε ότι η κοινωνία αναζητά έντονα την εναλλακτική πρόταση. Το απέδειξε το 62% του ΟΧΙ, η μεγάλη αποχή ανάμεσα στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου, οι κινητοποιήσεις των τελευταίων μηνών, οι κινητοποιήσεις κλάδων που σπάνια διεκδικούν, η τεράστια συμμετοχή στην Γενική Απεργία.

    Εκείνο που λείπει είναι ο Πατριωτικός Δημοκρατικός Πολιτικός φορέας που θα εμπνεύσει την κοινωνία σ'ένα όραμα διεξόδου. Αυτό πρέπει να προβληματίσει σοβαρά και τις πολιτικές οργανώσεις που ισχυρίζονται ότι υπηρετούν αυτό το όραμα. Πιστεύουμε ότι η συγκρότηση ενός Εθνικού  Πατριωτικού Δημοκρατικού Μετώπου θα αναδείξει τις δυνάμεις, τις ηγεσίες και τις πρωτοπορίες για την αναγέννηση της χώρας. Οι αντικειμενικές συνθήκες υπάρχουν .
Η πατρίδα μπορεί να παράξει πολύ περισσότερο πλούτο, για το λαό της, απ' αυτόν που χρειάζεται.


Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ
  ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΗΛΕΙΑΣ

 
 
 
 ΔΙΑΛΟΓΟΣ 
ΛΑΟΥ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΤΟΥ.


1. Ο λαός υποφέρει.
2. Οι «δόλιοι» πιστωτές συνεχίζουν να απαιτούν.
3. Η κυβερνητική εξουσία, που την ψήφισε ο ελληνικός λαός για να σταματήσει τη καταστροφή του και να μη φτωχύνει κι άλλο, τι κάνει;
4. Η κυβερνητική εξουσία δεν στρέφεται προς τον εντολέα της ελληνικό λαό να συνομιλήσει μαζί του. Στρέφεται προς τους δανειστές και συνομιλεί μαζί τους λέγοντας «pacta sunt servanta», οι συμφωνίες που έκανα εγώ και σεις πρέπει να τηρούνται. Και εγώ τηρώ τις συμφωνίες και αυτά που απαιτήσατε, συνεχίζω δηλαδή να φτωχαίνω τον ελληνικό λαό. Γι’ αυτό πρέπει να τηρήσετε και σεις ό,τι συμφωνήσαμε μεταξύ μας, αλλιώς κινδυνεύει η εξουσία μου, που στηρίζεται σε σας και όχι στον ελληνικό λαό που διαφωνεί μαζί μου.  
5. Δηλαδή, είμαι εντάξει με εσάς ξένη πολιτική εξουσία δανειστών και θα εξακολουθήσω να είμαι. Θα συνεχίσω και τα επόμενα χρόνια, όπως πέρισυ και εφέτος, να τηρώ τις μεταξύ μας συμφωνίες και απαιτήσεις σας. Θα επιβάλλω φόρους και εισφορές. Θα μειώνω μισθούς και συντάξεις. Θα μειώνω δαπάνες  υγείας, παιδείας και πρόνοιας. Θα πουλώ ή θα σας παραδίδω για 100 χρόνια τα δημόσια αγαθά των Ελλήνων. Θα διώχνω κατά χιλιάδες τους νέους να έρχονται μετανάστες στη δούλεψή σας κι ας χάνει η χώρα μου νέα και μορφωμένα εργατικά χέρια, και ας γερνάει. Θα αφήσω τους αγρότες στη μέγγενη των χρεών τους, θα αφήσω τα δικά σας αγροτικά προϊόντα να υποκαταστήσουν τη τοπική παραγωγή, γάλατα και κρέατα και τυριά και άλλα, και θα νομοθετήσω φόρους γι αυτούς και εισφορές και ας αφανισθούν. Θα αφήσω τους Έλληνες και τις περιουσίες τους έρμαιο στα χέρια «εσωτερικών δανειστών»
6. Αφού εγώ τήρησα και θα τηρώ τα συμφωνηθέντα, τηρήστε τα κι εσείς, γιατί αλλιώς από πού να κρατηθώ για να μην πέσω, κρατήστε με εσείς.
7. Ξέρω ότι ο λαός μπορεί να με ρίξει, αλλά εγώ μπορώ να πείθω. Μπορώ να λέω πως τα συμφωνηθέντα δεν καταστρέφουν τους  Έλληνες και τη χώρα τους. Να μετατρέπω το ΟΧΙ 62% σε ΝΑΙ. Να πείθω τον ελληνικό λαό, όπως τον Σεπτέμβριο του 2015, ότι αυτός μου έδωσε την εντολή να κάνω αυτές τις συμφωνίες μας. Ναι, ότι αυτός μου έδωσε την εντολή να συμφωνήσω μαζί σας να τον κάνω να υποφέρει και να δυστυχεί και τα επόμενα χρόνια. Αφού λοιπόν εγώ μπορώ αυτό, εσείς μη μου αφαιρείτε το στήριγμά σας. Γιατί που μετά θα στηριχθώ;
8. Αυτά συνομιλούν οι «δόλιοι», και η κυβερνητική εξουσία. Επί επτά συναπτά έτη ο ελληνικός λαός υποφέρει και φτωχαίνει. Αυτός και μόνον. Και τώρα ετοιμάζονται να διαμοιράσουν και τα ιμάτιά του.
9. Μόνο που οι συμφωνίες έγιναν μεταξύ των εξουσιών εντός και εκτός της χώρας. Ο ύπατος διατάκτης, ο κυρίαρχος ελληνικός λαός, μονίμως δήλωνε την άρνησή του διαμαρτυρόμενος και ρίχνοντας κυβερνήσεις. Όχι έλεγε με τις εκλογές. Όχι με τις διαδηλώσεις. Όχι με το δημοψήφισμα.
10. ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΑΖΕΙ.   ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟ ΔΕΣΜΕΥΕΙ ΤΟ ΛΑΟ. ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΜΙΛΗΣΕ. ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΟΧΙ. ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΠΟΤΕ, ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ.

Πολίτις 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια