ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ στις 28-11-2016

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ στις 28-11-2016

 

Στις 28-11-2016 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Κουρβισιάνειο πολιτιστικό κέντρο Γαστούνης η εκδήλωση που διοργάνωσε η Κίνησή μας με ομιλητή τον διακεκριμένο οικονομολόγο-δημοσιογράφο κ. Ν. Ιγγλέση με θέμα «Ελλάδα, κατεχόμενη χώρα! Τι να κάνουμε;».

Στην ομιλία του ο κος Ιγγλέσης ανέλυσε διεξοδικά τα συναφή με το θέμα πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά και εθνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως χώρα και λαός από τις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές.
Τοποθετώντας το ζήτημα της νομισματικής ανεξαρτησίας και της επιστροφής στο Εθνικό μας Νόμισμα ως κομβικό και πρωταρχικό για οποιαδήποτε περεταίρω άσκηση αποτελεσματικής εξωτερικής και εσωτερικής πολιτικής, ανέλυσε με απλό και κατανοητό τρόπο τη μετάβαση στο εθνικό μας νόμισμα και τα οφέλη στην οικονομία και κοινωνία. Ενώ παράλληλα διαβεβαίωσε ότι η ελληνική κοινωνία δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα και σε καμιά περίπτωση δεν θα υποστεί τα δεινά που επικαλούνται οι δυνάστες του λαού εν συγχορδία, με δανειστές, κυβέρνηση, αντιπολίτευση και όλα εν χορώ τα προπαγανδιστικά συστημικά ΜΜΕ που τρομοκρατούν και εκφοβίζουν τους πολίτες. Ανέφερε δε χαρακτηριστικά ότι η ανάκτηση της νομισματικής μας ανεξαρτησίας και κυριαρχίας είναι εκ των ων ουκ άνευ, η μόνη λογική και εφικτή διέξοδος για τη χώρα από την καταστροφική μνημονιακή πολιτική.

Παράλληλα ο ομιλητής κ. Ιγγλέσης αναφέρθηκε στον τρόπο αντιμετώπισης του δημόσιου χρέους, υπό την προϋπόθεση βέβαια της επιστροφής στο εθνικό μας νόμισμα, αλλά και στο μεγάλο πρόβλημα της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.
Περαιτέρω είναι αξιοσημείωτη η επισκόπηση την οποία έκανε ο κος  Ιγγλέσης των εθνικών ζητημάτων και προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε ως χώρα στο πλαίσιο της ασκούμενης μνημονιακής πολιτικής και στο κατά πόσο επηρεάζονται καθοριστικά από αυτή και από το έλλειμμα της νομισματικής ανεξαρτησίας.
Τέλος, τοποθετήθηκε επίσης και στο κομβικό ζήτημα της πολιτικής διεξόδου από την παρούσα πολιτική κατάσταση, τονίζοντας με έμφαση ότι η χώρα μας βρίσκεται δυστυχώς υπό κατοχή, έγινε αποικία χρέους και κατ’ επέκταση υποστήριξε τη θέση (που είναι και θέση της Κίνησής μας) ότι ο αγώνας τώρα πιά του λαού μας για την αποτίναξη αυτού του ζυγού είναι αγώνας εθνικοαπελευθερωτικός. Και παραπέρα διατύπωσε κατηγορηματικά την άποψη ότι για να επιτύχει ο σκοπός αυτός είναι αναγκαίο και επείγον, όλες οι εθνικές, πατριωτικές, δημοκρατικές και αντιμνημονιακές δυνάμεις να συμπήξουν ένα ενιαίο μέτωπο αντίστασης και ανατροπής. Και αυτό πρέπει να γίνει πριν αποτελειώσουν και ισοπεδώσουν το λαό μας, οπότε η κατάσταση θα γίνει δύσκολα αναστρέψιμη.

Μετά την ομιλία επακολούθησε ένας ειλικρινής διάλογος με τους πολίτες και έγινε μια εποικοδομητική, διαφωτιστική και παραγωγική συζήτηση, υψηλού επιπέδου. Αποσαφηνίστηκαν ικανοποιητικά λεπτομέρειες ουσιαστικές σε όλα τα επιμέρους ζητήματα που τέθηκαν με διεξοδικές απαντήσεις του ομιλητή.

Πέραν τούτων η εδώ παρουσία του προσκεκλημένου μας ομιλητή κ. Ιγγλέση έκλεισε με μια εξαιρετική συνέντευξη – συζήτηση εφ’ όλης της ύλης που έλαβε χώρα δια ζώσης στον φιλόξενο ραδιοφωνικό σταθμό, το ΙΟΝΙΟΝ FM, με τους δημοσιογράφους κ.κ. Αργυροπούλου Γιώτα και Κολόκα Δημήτριο, συνέντευξη που έτυχε υψηλής ακροαματικότητας και αποδοχής από τους πολίτες.
Οι απόψεις, οι θέσεις, οι τοποθετήσεις και οι προτάσεις του κ. Νίκου Ιγγλέση βρίσκουν απολύτως σύμφωνη και την Κίνησή μας και τον ευχαριστούμε και πάλι απ’ αυτή τη θέση για την όλη παρουσία του εδώ.

Η Κίνησή μας θα συνεχίσει τη δράση της και στο προσεχές διάστημα με διάφορες εκδηλώσεις πολιτικού χαρακτήρα κυρίως για την ενημέρωση των συνανθρώπων μας, την προώθηση της πρότασής μας για τη πολιτική διέξοδο απελευθέρωσης της χώρας μας και τη συγκρότηση γι’ αυτό του εθνικού, πατριωτικού, δημοκρατικού και αντιμνημονιακού μετώπου και την εν γένει διάδοση των θέσεων και ιδεών μας σ’ αυτή τη κατεύθυνση.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια